Cum tratezi si ameliorezi uscaciunea vaginala
Poate fi un simptom a numeroase afectiuni sau o consecinta a menopauzei, dar uscaciunea vaginala, atat de deranjanta, nu trebuie sa iti afecteze cursul vietii. Nu te resemna cu gandul ca e o etapa naturala, ci tine cont de recomandarile medicilor si apeleaza la metodele de tratament ce dau rezultate nesperat de bune.
Facem cunostinta in randurile de mai jos cu fenomenul uscaciunii vaginale, dar trecem in revista si cauzele sale, precum si tratamentele disponibile. Transforma cu ajutorul specialistilor uscaciunea vaginala intr-un cosmar demult uitat!
Ce este uscaciunea vaginala?
In mod natural, peretii vaginului sunt elastici si grosi, fiind lubrifiati gratie actiunii hormonului estrogen. Dar atunci cand productia acestuia scade, din diverse cauze pe care le vom analiza in randurile de mai jos, se produce uscaciunea vaginala.
Desi este adevarat ca aceasta afectiune e mai degraba caracteristica femeilor care au ajuns la varsta menopauzei, ea poate deveni problematica in orice etapa a vietii si poate aparea inclusiv la paciente foarte tinere.
Uscaciunea vaginala e de asemenea experimentata in mod diferit de la caz la caz. Uneori se poate manifesta ca o iritatie minora, dar in alte cazuri provoaca durere sau disconfort de intensitate diferita nu numai in timpul actului sexual sau la urinat, dar si atunci cand stai jos, te ridici in picioare sau faci exercitii fizice.
Cauzele uscaciuni vaginale
In general, asa cum am subliniat si mai sus, uscaciunea vaginala e specifica femeilor ajunse la varsta menopauzei, care se confrunta cu o descrestere naturala a productiei de hormoni. Da, e un „pret” de platit pentru inaintarea in varsta, dar exista numeroase metode de a evita sa „il platesti”.
Sunt si alte cauze pentru care poti ajunge sa suferi de uscaciune vaginala, altele decat incetarea ciclului menstrual. Descopera-le in randurile de mai jos!
-nasterea sau alaptarea;
-administrarea de anticonceptionale;
-tratamente anti-cancer, precum radiatia sau chimioterapia;
-indepartarea chirurgicala a ovarelor;
-unele medicamente anti-estrogen care sunt administrate pentru a trata boli precum endometrioza sau fibromul uterin;
-afectiuni autoimune precum sindromul Sjogren, o boala care ataca celulele corpului responsabile cu hidratarea;
-medicamente anti-raceala si anti-alergie;
-unele antidepresive;
-diabetul;
-lipsa preludiului.
Tratamente contra uscaciunii vaginale: la ce poti apela?
Indiferent de cauza sa, e evident ca uscaciunea vaginala se poate transforma intr-o sursa majora de disconfort. Nu iti afecteaza numai viata sexuala, ci intreaga existenta, conducand la mancarimi, senzatie de arsura sau durere.
Cel mai des intalnit tratament pentru uscaciunea vaginala este cel pe baza de estrogen, disponibil sub forma cremelor sau a pilulelor. Cu toate acestea, terapiile pe baza de estrogen, indiferent de forma pe care o iau, pot cauza efecte adverse precum sangerarile vaginale sau durere de sani. Nu sunt recomandate nici daca suferi de cancer la san, daca ai istoric familial de endometrioza sau daca esti insarcinata sau alaptezi.
Exista si tratamente inofensive, lipsite de efecte adverse, contra uscaciunii vaginale? Da! E vorba despre Multi-Gyn LiquiGel, ce trateaza si amelioreaza uscaciunea vaginala prin intermediul ingredientelor naturale. Cu efect imediat, produsul stimuleaza si suplimenteaza umiditatea vaginala naturala si protejeaza de iritatii in timpul actului sexual.
Fara a contine hormoni, unul dintre principalele motive pentru care recomandam utilizarea, Multi-Gyn LiquiGel poate fi folosit cel putin o data pe zi sau de cate ori resimti nevoia, actionand de asemenea si ca lubrifiant.
De ce ne mai place Multi-Gyn LiquiGel? Deoarece optimizeaza starea tesutului vaginal si protejeaza flora. Sigur si lipsit de efecte adverse, fara a contine parfum, conservanti sau ingrediente de origine animala, produsul e preferatul nostru pentru tratarea si ameliorarea uscaciunii vaginale.
Cum folosesti? Spala-te pe maini inainte de a aplica Multi-Gyn LiquiGel pe labii si in jurul deschiderii vaginului, cu varful degetelor. Gelul nu pateaza lenjeria intima, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
Multi-Gyn LiquiGel abia asteapta sa te ajute sa faci fata uscaciunii vaginale, indiferent de cauza sa. Poti achizitiona produsul de la magazinul Vavian Pharma.
http://www.magazinvavianpharma.ro/
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Candidoza vaginala
- Atrezia sau agenezia vaginala
- Candidoza vaginala – simptome si diagnostic
- Tratament candidoza vaginala
- 10 semne care anunta intrarea la menopauza
- Candidoza vaginala - cauze, semne si simptome
- Cum previi candidoza: 10 sfaturi de care sa tii cont
- Fistula recto-vaginala
- Diabetul si menopauza, o dubla provocare