Probleme de circulatie vara? Iata cum elimini senzatia de „picioare grele“!
Vara este unul dintre cele mai asteptate anotimpuri, insa pentru persoanele cu afectare vasculara cronicizata este si cel mai de temut, deoarece caldura accentueaza disconfortul venelor varicoase si senzatia de ,,picioare grele”. Multe persoane se confrunta cu acest efect pe timpul verii, cand caldura duce la dilatarea vaselor de sange, iar valvele venoase nu mai pot functiona corect, ducand la stagnarea sangelui si la senzatia de „picioare grele“. Cum eliminati circulatia venoasa dificila din cauza temperaturilor ridicate?
Top recomandari pentru a favoriza circulatia sangelui
•Faceti exercitii fizice in fiecare zi. Mergeti pe jos cel putin o jumatate de ora pe zi, este o activitate fizica usoara, dar foarte eficienta pentru reducerea riscului aparitiei cheagurilor de sange si pentru mentinerea unei greutati sanatoase.
•Evitati sa stati mult timp in sezut sau in picioare. Cei care lucreaza in picioare sau asezati pe perioade lungi sufera adesea de picioare obosite. Daca este si cazul dumneavoastra, incercati exercitii usoare: ridicarea in picioare la fiecare 15-30 de minute, rotirea gleznelor sau urcatul scarilor. De folos mai sunt evitarea incrucisarii picioarelor si intinderea bratelor sau a trunchiului pentru a evita rigiditatea musculara.
•Beti suficienta apa. Mai ales pe timpul verii, incercati sa consumati cel putin 2 litri de apa pe zi si sa limitati consumul de sare, care poate duce la edem. Apa cu lamaie este ideala de consumat vara pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de lichid din organism, diminuand umflarea picioarelor cauzata de retentia de apa.
•Cremele pentru picioare obosite ajuta, de asemenea, la ameliorarea imediata a senzatiei de greutate. Aplicati crema sau gelul prin masaj cu miscari circulare de la glezne spre coapsa. Pe langa faptul ca veti preveni acumularea de lichide in zona, veti imbunatati circulatia venoasa.
•Evitati alimentele prajite, alcoolul si sarea. Adoptati o alimentatie bogata in fibre, legume, fructe si evitati carbohidratii rafinati, bauturile alcoolice si grasimile saturate, cum ar fi untul, carnea rosie sau carnurile procesate, ce favorizeaza inflamatia.
•Apelati la suplimente alimentare pentru imbunatatirea circulatiei sangelui. Pentru imbunatatirea circulatiei sangvine, reducerea riscului de formare a trombilor si evitarea senzatiei de picioare grele, incercati suplimente alimentare care contin vitamina C, rodie, resveratrol, hesperidina, bromelaina, nattokinaza si polifenoli. Acestea reprezinta solutii naturale care ajuta la ameliorarea simptomelor circulatiei deficitare si la intarirea peretilor vaselor de sange.
VasoProtect de la Zenyth: ajutorul picioarelor grele si obosite!
VasoProtect de la Zenyth este o formula complexa cu actiune antitrombotica si trombolitica, un supliment alimentar care asociaza capacitatea antitrombotica a nattokinazei cu puterea de protectie a circulatiei venoase a cofactorilor – bromelaina, polifenoli si hesperidina.
Produsul VasoProtect este o formula inovatoare, cu enzime (bromelaina si nattokinaza) si polifenoli (punicalagine, catehine, bioflavonoide/hesperidina), care actioneaza sinergic pentru protectia cardiovasculara. Cum protejeaza vasele de sange? Prin reducerea formarii trombilor, sustinerea elasticitatii endoteliale, reducerea inflamatiei si restabilirea unei circulatii venoase eficiente.
Cand utilizam VasoProtect?
VasoProtect poate fi utilizat in caz de varice, tromboza venoasa profunda, ateroscleroza, circulatie sangvina defectuoasa, hemoroizi, endometrioza, sindrom de oboseala cronica, dureri si inflamatie, spasme musculare. VasoProtect contribuie la mentinerea circulatiei si vascozitatii normale a sangelui, putand fi folosit si in refacerea post-traumatisme sau dupa interventii chirurgicale. Cele doua enzime proteolitice din formula produsului, nattokinaza si bromelaina, lucreaza impreuna la descompunerea fibrinei din cheagurile de sange. Fibrina este o proteina din sange produsa in timpul procesului de coagulare.
Nattokinaza si bromelaina reduc edemele, calmeaza durerea si scad inflamatia. Nattokinaza este o enzima extrasa din natto, un produs din soia fermentata. Cele mai recente studii pe aceasta substanta i-au evidentiat efectul trombolitic si antitrombotic, datorat capacitatii de a descompune structura de retea a fibrinei. (Nattokinase: An Oral Antithrombotic Agent for the Prevention of Cardiovascular Disease, Y. Weng, Jian Yao, S. Sparks, K. Y. Wang).
Studiile efectuate pe bromelaina, extrasa din fructul de ananas, au aratat ca minimizeaza crizele de angina pectorala si contribuie la ameliorarea cazurilor de tromboza si tromboflebita (Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review, R. Pavan, S. Jain, Shraddha, A. Kumar). Bromelaina a dus la reducerea durerii, a edemului si a temperaturii pielii din zona afectata.
In completarea nattokinazei si bromelainei, intervin extractul de rodie si polifenolii din struguri, cu actiune anticoagulanta si antiplachetara. Acestora li se alatura hesperidina din portocala, cu actiune vasodilatatoare si antitrombotica. Extractul de rodie este bogat in flavonoide, taninuri si alti polifenoli, contribuind la reducerea stresului oxidativ, a inflamatiei si a hipertensiunii arteriale crescute.
Extractul din seminte de struguri din VasoProtect este standardizat in 90% polifenoli si 40% proantocianidine, cu efect antiinflamator. Proantocianidinele au o capacitate antioxidanta de 20 de ori mai mare decat vitamina E si de 50 de ori mai mare decat vitamina C, dispunand de puternice proprietati anticoagulante si antiplachetare.
Hesperidina din portocala prezinta activitati antiinflamatorii, vasodilatatoare si antitrombotice si ajuta la imbunatatirea vasodilatatiei periferice la femeile cu sensibilitate la frig, precum si la eliminarea senzatiei de ,,picioare grele”.
Produsul VasoProtect este disponibil pe www.zenyth.ro, in farmacii si magazine naturiste.
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Pielea ta sufera in timpul iernii - iata cum o poti proteja!
- Cele mai intalnite afectiuni O.R.L. Iata cum le recunosti
- Uiti des? Iata cum poti sa-ti antrenezi memoria
- Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar!
- Anxietatea asociata COVID-19 poate produce insomnii. Iata cum te poti odihni ...
- Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului
- Probleme ce pot aparea in timpul administrarii pilulelor anticonceptionale
- Manifestari care pot semnala probleme ale vaselor de sange
- Cum putem imbunatati circulatia sanguina?
Citeste pe aceeasi tema
- Esti introvertit? Iata cum iti afecteaza acest lucru sanatatea
- 4 probleme frecvente ale copiilor si cum pot fi ele rezolvate
- Va confruntati cu parodontita? Iata cum va afecteaza viata si cum ii puteti preveni aparitia
- Iti rozi unghiile des? Iata cum poti scapa de acest obicei
- Mese neregulate? Iata cum te pot afecta