Realitatea despre proteinele din soia si afectiunile cardiovasculare
Publicat la data de: 21 Iunie 2007
Stire medicala
21 Iunie 2007
Expertii sunt de accord ca proteinele din soia scad colesterolul plasmatic
In 2006 American Heart Association (AHA) a recunoscut faptul ca proteinele din soia scad nivelul colesterolului sanguin mai mult decat dieta saraca in grasimi si colesterol. De asemenea Food and Drug Administration (FDA) a declarat ca proteinele din soia pot sa scada nivelul colesterolului plasmatic cu 3 pana la 8 procente.
Expertii sunt de acord ca soia are si alte efecte pozitive asupra aparatului cardiovascular
American Heart Association (AHA) a declarat ca alimentele cu soia sunt benefice pentru aparatul cardiovascular datorita continutului crescut de grasimi polinesaturate, fibre, vitamine, minerale si continutului scazut de grasimi saturate, facandu-le astfel alimente ideale comparativ cu alte alimente „sanatoase” care au concentratii crescute in grasimi saturate si colesterol. De asemenea produsele din soia par sa scada trigliceridele si sa creasca HDL-colesterolul (colesterolul „bun”).
In prezent opt guverne recunosc beneficiile produselor din soia asupra aparatului cardiovascular
Autoritatile din intreaga lume (USA, Coreea, Japonia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Malaezia si Marea Britanie) sustin idea consumului produselor din soia pentru scaderea colesterolului sanguin.
Proteinele din soia sunt un produs alimentar, nu un medicament
Alimentele care contin soia au proprietatea de a scadea atat LDL-colesterolul (colesterolul „rau”) cat si trigliceridele, insa nu in aceiasi masura ca si medicamentele hipocolesterolemiante. Chiar daca scaderea colesterolului plasmatic este destul de mica in urma consumului de produse din soia, aceste produse au un potential foarte mare de a influenta starea de sanatate a populatiei. In pofida faptului ca exista critici care sustin ideea ca o reducere de 3-8% a nivelului colesterolului plasmatic este „nesemnificativa clinic”, preventia afectiunilor cardiovasculare se bazeaza pe aceste mici schimbari ale stilului de viata. Atat medicamentele cat si produsele din soia nu sunt panacee universale pentru o inima sanatoasa.
In 2006 American Heart Association (AHA) a recunoscut faptul ca proteinele din soia scad nivelul colesterolului sanguin mai mult decat dieta saraca in grasimi si colesterol. De asemenea Food and Drug Administration (FDA) a declarat ca proteinele din soia pot sa scada nivelul colesterolului plasmatic cu 3 pana la 8 procente.
Expertii sunt de acord ca soia are si alte efecte pozitive asupra aparatului cardiovascular
American Heart Association (AHA) a declarat ca alimentele cu soia sunt benefice pentru aparatul cardiovascular datorita continutului crescut de grasimi polinesaturate, fibre, vitamine, minerale si continutului scazut de grasimi saturate, facandu-le astfel alimente ideale comparativ cu alte alimente „sanatoase” care au concentratii crescute in grasimi saturate si colesterol. De asemenea produsele din soia par sa scada trigliceridele si sa creasca HDL-colesterolul (colesterolul „bun”).
In prezent opt guverne recunosc beneficiile produselor din soia asupra aparatului cardiovascular
Autoritatile din intreaga lume (USA, Coreea, Japonia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Malaezia si Marea Britanie) sustin idea consumului produselor din soia pentru scaderea colesterolului sanguin.
Proteinele din soia sunt un produs alimentar, nu un medicament
Alimentele care contin soia au proprietatea de a scadea atat LDL-colesterolul (colesterolul „rau”) cat si trigliceridele, insa nu in aceiasi masura ca si medicamentele hipocolesterolemiante. Chiar daca scaderea colesterolului plasmatic este destul de mica in urma consumului de produse din soia, aceste produse au un potential foarte mare de a influenta starea de sanatate a populatiei. In pofida faptului ca exista critici care sustin ideea ca o reducere de 3-8% a nivelului colesterolului plasmatic este „nesemnificativa clinic”, preventia afectiunilor cardiovasculare se bazeaza pe aceste mici schimbari ale stilului de viata. Atat medicamentele cat si produsele din soia nu sunt panacee universale pentru o inima sanatoasa.
Articole recomandate
- Ce trebuie sa stiti despre ceara din ureche
- Mit si realitate despre uleiul de peste
- Influenta bolii parodontale in afectiunile cardiovasculare
- Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare
- Ce trebuie sa stiti despre toxinele din cafea
- Ce spun picioarele despre sanatatea ta? Afla ce afectiuni iti pot semnala!
- Impactul caniculei asupra persoanelor cu afectiuni cardiovasculare
- Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA
- Cum sa va alegeti medicul cardiolog