Beneficiu nou al consumului de migdale asupra sanatatii
Stire medicala
Consumul de migdale ar putea avea efect protector asupra sanatatii inimii, anunta cel mai recent studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea Aston.
Consumul zilnic al unui pumn de migdale ar putea proteja impotriva bolilor cardiovasculare care ameninta viata tot mai multor persoane in epoca moderna.
Potrivit savantilor britanici, antioxidatii si vitaminele din migdale (vitamina E, grasimi sanatoase, fibre, flavonoizi) ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange, la reglarea tensiunii arteriale si la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism, protejand astfel inima de boli.
Un consum zilnic de cantitati moderate de astfel de oleaginoase ar putea oferi o protectie indelungata impotriva maladiilor cardiovasculare.
Descoperirile cercetatorilor accentueaza inca o data ideea ca dieta mediteraneana, in care sunt incluse si migdalele, este una dintre cele sanatoase si are cele mai multe beneficii asupra organismului.
Articole recomandate
- 10 alimente care contin grasimi sanatoase
- Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase
- 10 bauturi benefice pentru inima si potrivite pentru sezonul rece
- Rolul magneziului pentru sanatate
- 10 reguli de urmat pentru a gati sanatos
- Beneficiile uleiului de migdale
- Dieta cu fibre - beneficii pentru slabit si sanatate
- 13 alimente benefice sanatatii femeilor
- 11 alimente pentru mentinerea sanatatii ochilor