Medicamentele anticolinergice cresc riscul de Alzheimer cu 50%
Stire medicala
Medicamentele anticolinergice, administrate de obicei pentru tratarea rinitei alergice, depresiei si a insomniei, pot creste cu 50% predispozitia la instalarea sindromului Alzheimer si a altor forme de dementa.
Profesorii Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina din Washington au descoperit, in urma unui studiu nou, ca persoanele care iau aceste medicamente mai mult de trei ani consecutiv sunt expuse unui risc foarte mare de dementa la varste inaintate.
Anticolinergicele sunt substante care inhiba actiunea acetilcolnei (neurotransmitatorul sistemului parasimpatic) in sistemul nervos vegetativ. In aceasta categorie intra anumite antihistaminice, unele somnifere si o serie de antidepresive.
Riscul de dementa creste direct proportional cu perioada in care medicamentele anticolinergice sunt administrate, potrivit descoperirilor savantilor americani.
Cercetatorii au monitorizat starea de sanatate a aproximativ 3500 de barbati si femei cu varste de peste 65 de ani, precum si tratamentele urmate cu anticolinergice. Dupa 7 ani de observatii, initiatorii studiului au descoperit ca 637 dintre participanti au fost diagnosticati cu sindromul Alzheimer si alti 160 au prezentat primele simptome ale altor forme de dementa.
Articole recomandate
- Antiperspirantele si cancerul de san
- HPV
- Profilaxia cancerului colorectal
- Caderile pe gheata – un motiv alarmant de aparitie a fracturilor si entorselor
- Profilaxia cancerului gastric
- Profilaxia cancerului de col uterin
- Ce alimentatie sa adoptati pentru a preveni cancerul de colon
- Cauze ascunse si surprinzatoare ale cancerului
- Ce alimente sa evitati daca aveti un nivel ridicat al trigliceridelor