Consumul de peste scade riscul de Alzheimer. Iata ce au descoperit cercetatorii!
Stire medicala
Consumul de peste reprezinta un remediu preventiv extrem de eficient impotriva maladiei Alzheimer, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea South Dakota din Richmond.
Pestele este un aliment cu bogate proprietati benefice pentru creier, datorita nivelului crescut de acizi grasi Omega 3. Desi se stia ca pestele ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale si ca are un rol esential in protejarea sistemului nervos central, abia recent cercetatorii au descoperit realele beneficii in lupta contra uneia dintre cele mai grave forme de dementa Alzheimer.
Potrivit oamenilor de stiinta, acizii grasi Omega 3 si nutrientii regasiti, in general, in tipurile grase de peste ajuta la prevenirea reducerii dimensiunii creierului, un simptom specific maladiei, si la o mai buna comunicare a neuronilor intre ei. Aceste efecte au un rol esential in prelungirea cu cel putin doi ani a vietii pacientilor diagnosticati cu aceasta maladie si in incetinirea procesului de pierdere a neuronilor.
Americanii sfatuiesc orice persoana, si in mod special pe cele cu istoric familial de Alzheimer, sa ia in considerare introducerea a doua portii saptamanale de peste gras in meniu (sardine, somon, hering, macrou), in scop profilactic. Si suplimentele pe baza de ulei de peste sunt de ajutor in acest sens.
Articole recomandate
- Cele mai consumate alimente cancerigene
- Alcoolul si riscul aparitiei cancerului
- Legatura dintre boala Alzheimer si diabet zaharat
- 10 modalitati simple pentru cresterea aportului de fibre
- Informatii surprinzatoare despre cofeina
- Cele mai bune surse de Omega-3
- Sarcina dupa varsta de 35 de ani
- Pastrarea conditiei fizice prin miscare
- Pestele ca aliment: beneficii si riscuri