Cafeina (cofeina) creste riscul unui avort spontan
Stire medicala
Aceasta concluzie a rezultat in urma unui studiu care a inclus un numar de 1063 femei insarcinate si s a desfasurat pe durata a 2 ani, intre 1996 – 1998. Pe toata durata acestuia nici una din participante nu si a modificat comportamentul in privinta consumului de cafea sau a altor bauturi care contin cafeina (ceai, bauturi acidulate, ciocolata calda). Cercetarile au aratat ca un consum zilnic a mai putin de 200 mg cafeina mentine riscul unui avort spontan la 40 de procente, iar consumul zilnic a mai mult de 200 mg cafeina dubleaza riscului de avort spontan (200 mg cafeina sunt echivalentul a 2 sau 3 cesti de cafea normala).
Ca atare, cercetatorul principal care a condus studiul recomanda oprirea consumului de cafeina pe toata durata sarcinii, deorece s-a demonstrat cresterea posibilitatii unui avort spontan.
Studiul s-a realizat la cererea unuei dintre cele mai mari companii de asigurari din Statele Unite.
Articole recomandate
- 6 modalitati prin care reduci riscul unui infarct
- Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral?
- Cum poti invinge ciuperca unghiei
- Cauzele genetice ale avortului spontan - Numar anormal de cromozomi
- Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Cauzele genetice ale avortului spontan - mola hidatiforma
- Sarcina - Luna a IV-a
- Triploidia, o anomalie genetica