Consumul de bere, vin sau bauturi racoritoare, cauza unei boli nebanuite
Stire medicala
Consumul de bere, vin sau bauturi racoritoare ar putea reprezenta una dintre cauzele gutei, o artrita inflamatorie care afecteaza, in prezent, 1 din 35 de persoane.
In urma unui studiu recent derulat de cercetatorii americani de la Universitatea din Washington, s-a descoperit ca guta, afectiune aparuta pe fondul acumularii acidului uric in sange, ar putea fi cauzata de cateva alimente nebanuite, pe care majoritatea persoanelor le consuma zi de zi.
Una dintre cauzele acestei afectiuni ar putea fi, spun americanii, printre altele, si consumul crescut de fructoza, prin intermediul alimentatiei. Aparitia ei ar mai putea fi pusa si pe seama altui factor de risc, obezitatea.
Cercetatorii au stabilit ca o crestere semnnificativa a consumului de bere, vin si bauturi racoritoare creste semnificativ riscul de a dezvolta guta. Pe langa acestea, savantii sfatuiesc persoanele predispuse genetic la aceasta boala sa reduca si consumul de carne, lichioruri tari, cafea sau lactate.
Nici in prezent nu se cunosc cauzele exacte ale gutei, dar se considera a fi o tulburare congenitala a metabolizarii purinei in organism. Boala s-ar declansa si pe fond genetic, dar aparitia ei este influentata de anumite obiceiuri alimentare.
Articole recomandate
- Alimente si bauturi de consumat si de evitat pe timp de canicula
- Ingredientele nocive din bere
- Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere
- Sindromul de fermentatie intestinala. Sau atunci cand intestinul produce pro ...
- Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos
- Guta, boala asociata cu un consum excesiv de carne
- Prevenirea cancerului de san
- Alcoolul: de la obisnuinta, la abuz si dependenta
- Dieta South Beach