Scaunele de masina pentru copii
Generalitati
SusScaunele de masina pentru copii si bebelusi salveaza vieti. Marea majoritate a statelor au impus folosirea acestor scaune pentru toti copii mai mici de 4 ani sau care cantaresc mai putin de 18 kg.
Chiar si la viteze reduse, un copil ce nu se gaseste intr-un astfel de scaun poate fi ranit sau ucis in cazul unui accident de masina sau al unei franari bruste.
Bratele parintelui nu sunt suficient de puternice pentru a tine si proteja un copil, in cazul unui accident de masina. Multi copii neasigurati in masina mor, deoarece sunt aruncati din bratele parintilor in timpul unui accident de masina.
Parintii pot da un exemplu bun copiilor lor prin a purta tot timpul centura de siguranta atunci cand se deplaseaza cu masina si tot timpul ar trebui sa insiste pe ideea ca si copiii lor sa isi fixeze centura de siguranta.
Cuprins articol
Recomandari
SusScaunele de masina trebuie cumparate in functie de varsta si greutatea copilului:
-pentru copiii mai mici de un an si care cantaresc cel putin 9 kg se foloseste un scaun pentru sugari ce poate fi proptit si indreptat cu fata spre spatele masinii
-pentru copiii mai mari de un an si care cantaresc intre 9 si 18 kg se foloseste un scaun indreptat spre inainte si care prezinta un dispozitiv asemanator unui ham
-pentru copiii mai mari de 4 ani si care cantaresc intre 18 si 36 kg se folosesc scaune pentru prescolari. Se folosesc centuri de siguranta obisnuite pentru umeri si bazin. Se ajusteaza centura de siguranta pentru umeri, astfel incat sa fixeze umerii si nu gatul.
Nu este recomandata achizitionarea de scaune de masina la mana a doua. E foarte probabil ca acel scaun de masina sa nu protejeze copilul.
Precautii
SusCea mai sigura pozitie pentru copil este pe bancheta din spate, scaunul din mijloc.
Scaunul de masina pentru copil nu trebuie niciodata asezat pe scaunul din fata al masinii, in cazul in care airbagul ce deserveste acest scaun nu poate fi dezactivat.
Copiii in sub 12 ani, nu trebuie sa stea niciodata pe scaunul din fata al masinii, daca airbagul ce deserveste acest scaun nu poate fi dezactivat
Pentru o siguranta sporita, este recomandabil sa se urmareasca instructiunile oferite de producatorul scaunului de masina, instructiuni ce cuprind informatii legate de greutatea copilului, modul de instalare si de pozitioanre si asigurare a copilului. Masinile sunt echipate cu un sistem standardizat ce permite atasarea scaunului pentru copil. De asemenea, unele masini mai noi prezinta scaune ce pot acomoda copii ce cantaresc intre 9 si 18 kg.
Nu trebuie permis copilului sa iasa din scaun in timpul deplasarii masinii. Daca acesta plange, masina trebuie oprita, copilul trebuie scos din scaun, nevoile acestuia satisfacute, apoi repozitionat in scaun inainte de a reincepe deplasarea cu masina. Daca acesta incepe din nou sa planga, masina trebuie oprita si copilul verificat inca o data.
Urgente
SusPericolul trebuie evaluat. Persoana ce actioneaza trebuie sa se protejeze si sa protejeze persoana ranita de incendii, explozii si alte situatii neprevazute. Daca este suspicionata o leziune la nivelul coloanei vertebrale, persoana ranita nu trebuie miscata decat daca pericolul este foarte mare.
Daca persoana ranita este inconstienta sau neresponisiva, salvatorul trebui sa fie gata sa acorde primul ajutor.
Situatia trebuie analizata ca un intreg. Trebuie identificate si evaluate ranile. Nu intotdeuna problema cea mai evidenta este si cea mai grava. Mai intai trebuie tratate situatiile amenintatoare de viata, precum socul si sangerarea. Se verifica existenta fracturilor si a altor leziuni. Daca este nevoie de asistenta de urgenta, trebuie apelat un serviciu de ambulanta sau orice alt serviciu de urgenta, precum pompierii sau politia.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Pediatrie
- Dr. Andrei Zamfirescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii dr. VICTOR GOMOIU
- Dr. Laura Carasava - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Simona Mosescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Stanciu Adrian - Spitalul clinic de urgenta pentru copii MARIA SKLODOWSKA CURIE
- Dr. Ruxandra Vidlescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii MARIA SKLODOWSKA CURIE
Articole recomandate
- Sindromul mortii subite a sugarului
- Cele mai toxice spatii din interiorul casei
- Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani
- Virusul sincitial respirator
- Colicile la sugari
- Artrita juvenila reumatoida
- Luxatia congenitala de sold
- Sangele in scaun - hemoragiile digestive
- Stai mult pe scaun? Acest obicei aparent inofensiv iti poate scurta viata!
Citeste pe aceeasi tema
- Sfaturi utile pentru calatorii…exotice!
- Recoltarea produselor biologice pentru analize (recoltarea urinei, a sangelui, a materiilor fecale, a secretiilor)
- Atentionari cu privire la microbi si sfaturi pentru a-i indeparta
- Afectiuni cauzate de statul pe scaun timp indelungat
- Cum sa rezistati fara aer conditionat in timpul zilelor caniculare