Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Remediile florale Bach pentru tulburarile emotionale la pubertate

Publicat la data de: 09 Iulie 2010

Pubertatea sau perioada de rebeliune

Sus
Remediile florale Bach pentru tulburarile emotionale la pubertate

Pubertatea este perioada de tranzitie de la copilarie la adolescenta definita prin dezvoltarea caracterelor sexuale si printr-o accelerare a cresterii staturale; astfel, in aceasta perioada tanarul se confrunta cu modificari atat la nivel fizic, cat si psihic. Pubertatea este cunoscuta ca fiind o perioada turbulenta, deoarece adolescentii sunt in cautarea propriei identitati, fapt care determina aparitia conflictelor adolescent-parinti.

Deseori, un tanar aflat la pubertate este caracterizat ca fiind rebel, intrucat adolescentul se va revolta impotriva limitelor stabilite. Acesta simte nevoia de independenta, lucru care deseori este exprimat ca o rebeliune indreptata impotriva autoritatii parentale. O parte importanta a construirii personalitatii are loc la pubertate. Astfel manifestarile adolescentului pot fi de valorizare de sine sau dimpotriva de retragere, timiditate si izolare.

Modificarile mentale in timpul pubertatii
In timpul pubertatii persoana se simte deja ca un adult, motiv pentru care vrea sa fie tratata ca un adult, dar pe de alta parte isi doreste si securitatea, caldura si confortul unui camin.
Sentimemtele cauzatoare de probleme in timpul pubertatii: modificarile de dispozitie, insecuritatea, sentimentul de inferioritate, nesiguranta in legatura cu drumul de urmat in viata si lipsa stabilitatii.

Cuprins articol

  1. Pubertatea sau perioada de rebeliune
  2. Cum pot ajuta remediile florale?
  3. Citeste pe aceeasi tema

Cum pot ajuta remediile florale?

Sus

Remediile florale Bach ofera sprijin in timpul pubertatii.

Oferirea unei directii
In timpul pubertatii adolescentul este in cautarea propriului sine si a directiei pe care doreste s-o urmeze in viata. Acesta cauta raspuns la intrebarile: ”Cine sunt eu?” "Incotro merg?”. Esentele florale Bach il pot ajuta sa gaseasca directia buna in viata si il pot ajuta in gasirea propriei identitati.

Insecuritatea
Indoiala este un sentiment frecvent intalnit in timpul adolescentei. Adolescentul cauta, incearca tot, se opune limitelor stabilite si doreste sa-si gaseasca propriul drum in viata. Insecuritatea si indoiala deseori afecteaza echilibrul emotional al adolescentului. Esentele florale Bach ajuta la atingerea unei stabilitati emotionale astfel incat acesta devine mai increzator in sine si are mai putine indoieli.

Modificarile de dispozitie
Modificarile dispozitionale sunt o expresie a instabilitatii emotionale. Adolescentii se simt un moment foarte bine, euforici, pentru ca foarte rapid sa devina agresivi si maniosi impotriva prietenilor lor, familiei sau societatii. Esentele florale pot atenua modificarile dispozitionale, oferind mai mult echilibru in viata emotionala.

Sentimentele de inferioritate
Adolescentii se pot simti mai putin merituosi decat altii. Acestia vor sa se evidentieze intr-un grup, dar se simt mai putin destepti, mai putin interesanti si simt ca au capacitatile restranse de statutul social al parintilor. Aceste lucruri pot duce la sentimente de inferioritate si o stima de sine mai scazuta. Prin esentele florale aceste sentimente de inferioritate pot fi reduse, contribuind la reconstruirea imaginii de sine.

Opozitia
Opozitia fata de societate, parinti, norme si valori stabilite sunt lucruri tipice la adolescenta. Comportamentul rebel si lupta impotriva altor oameni este o modalitate de a "obtine un loc" in lumea adultului. Esentele florale Bach vor asigura o limitare a comportamentului rebel.

Beneficiile remediilor florare Bach
- o trecere mai linistita prin pubertate
- gasirea propriului drum in viata
- crearea unui simt de auto-valoare
- ofera stabilitate emotionala si ajuta ca adolescentul sa fie mai putin afectat de modificarile de dispozitie.


Medici specialisti Medicina alternativa

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate