Guma de mestecat reduce stresul - studiu
Stire medicala
Guma de mestecat alunga nelinistile, creste vigilenta si reduce stresul, potrivit unui studiu efecutat la Universitatea Swiburne din Australia.
Cercetatorii australieni au verificat in ce masura guma de mestecat poate reduce anxietatea provocata si stresul, in timp ce participantii la studiu desfasurau o serie de activitati. Astfel, folosirea gumei de mestecat a fost asociata cu o vigilenta mai mare, cu reducerea stresului si a anxietatii si cu imbunatatirea performantelor de desfasurare a mai multor activitati deodata.
Studiul a fost facut pe 40 de persoane, cu o medie de varsta de 22 de ani, care au facut diferite teste pe o platforma multi-tasking. Platforma a avut rolul de a induce stresul si, in acelasi timp, a masurat performantele subiectilor in timp ce acestia mestecau sau nu guma. Nivelurile de anxietate, atentia si stresul au fost masurate inainte si dupa ce participantii au efectuat testele.
Potrivit rezultatelor, nivelul de anxietate a fost mai mic cu 17% la cei care mestecau guma decat la restul subiectilor. De asemenea, atentia a fost de 19 ori mai mare la cei care mestecau, in timp ce nivelul de cortizol salivar - un indicator al prezentei stresului - a fost cu 16 la suta mai mic la cei care au mestecat guma in timpul testului.
Articole recomandate
- Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale
- Cum influenteaza alimentatia sanatatea orala?
- Tot ce trebuie sa stii despre balonare: cauze, simptome si remedii
- EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii ...
- Tulburarile psihiatrice in boala Parkinson
- Tulburarile neuro-psihiatrice in boala Wilson
- Visatul cu ochii deschisi poate indica o patologie psihiatrica
- Mituri legate de tulburarea bipolara
- Depresia la adolescenti