Sparanghel cu susan, ghimbir si usturoi

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Sparanghelul este una dintre legumele cu cel mai mare continut de fier, iar alaturi de ghimbir si usturoi se transforma intr-una dintre cele mai bune retete pentru regimul bolnavilor de anemie.
Ingrediente:
- 1 lingura de seminte de susan
- 500 g sparanghel taiat bucati
- 2 linguri apa
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingura de ghimbir proaspat razuit
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 2 lingurite ulei de masline sau susan
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Prajeste semintele de susan intr-o tigaie fara ulei aproximativ doua minute. In alta tigaie, pune sparanghelul, apa, sosul de soia, ghimbirul, otetul, uleiul, sarea si usturoiul. Acopera tigaia si lasa sparanghelul sa fiarba la aburi cam patru minute. Indeparteaza capacul si da focul mai tare timp de un minut, pentru ca sparanghelul sa se prajeasca. Pune mancarea pe o farfurie si presara semintele de susan deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Uleiul de susan valori nutritionale si beneficii
-
Sos de spanac cu iaurt si usturoi
-
Mere coapte cu ghimbir si miere
-
4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat
-
Supa crema de sparanghel
-
Supa de cartofi dulci si ghimbir
-
Sparanghel crocant copt pe gratar
-
Retete pentru detoxifiere
-
Bronsita remedii naturiste
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare