Hummus din pastai de soia verde
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Hummusul preparat din pastai de soia verde este o reteta cu beneficii unice in tratarea anemiei, datorita cantitatii generoase de fier pe care aceste legume o furnizeaza organismului. Acest fel de mancare nu este foarte popular in tara noastra, desi merita un loc de cinste intr-o alimentatie echilibrata.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei din samburi de struguri
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 5 catei de usturoi, taiati fin
- 300 grame pastai de soia verde, proaspete sau congelate
- 250 ml apa
- 120 ml zeama de lamaie
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite chimen uscat
Mod de preparare:
Incalziti uleiul din samburi de struguri intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul, apoi sotati-le 2 minute, pana cand devin moi. Adaugati boabele de soia verde si lasati-le la sotat 2-3 minute. Turnati peste apa, zeama de lamaie, sosul de soia, sarea si chimenul. Acoperiti oala si lasati totul la fiert 6 minute, amestecand din cand in cand.
Transferati compozitia din oala in recipientul unui blender si procesati, pana obtineti un piure vascos. Puteti sa serviti hummusul imediat (cald) sau racit la temperatura camerei.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase
- 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase
- Antibioticele in sarcina
- Masuri pregatitoare sarcinii
- Gastrita cronica la copii. Cauze, simptome si tratament
- Alimente usoare de vara
- Sunt sanatoase fructele uscate?
- Cancerul endometrial
- Impactul tatuajelor asupra sanatatii
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare