Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
Cele mai bune modalitati pentru un aport proteic corespunzator
Nu mai este nici o indoiala asupra efectelor favorabile ale proteinelor, inclusiv cel de stimulare a pierderii kilogramelor in plus. Pentru obtinerea rezultatelor durabile este important a se consuma cantitatile si tipurile corespunzatoare de proteine.
Cele mai bune 10 surse de proteine sunt:
1. Pestele
2. Fructele de mare
3. Carnea alba de pui fara piele
4. Carnea macra de vita
5. Laptele degresat sau cu continut scazut de grasime
6. Iaurtul degresat sau cu continut scazut de grasime
7. Branza degresata sau cu continut scazut de grasime
8. Ouale
9. Carnea macra de porc
10. Leguminoasele.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Conf. dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Asist. univ. dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic specialist Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Dieta bogata in fibre
- Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina B
- Strugurii - sursa naturala de sanatate
- Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti
- Prunele, sursa de vitamine si minerale
- Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten
- Afectiunile care provoaca durere faciala
- Cum sa ne educam corpul
- 5 motive de a include cartofii in dieta