Studiu: Un extract dintr-o leguma banala reduce senzatia de foame
Stire medicala
Un extract natural din spanac ar putea fi de folos in scaderea in greutate, datorita efectului de atenuare a senzatiei de foame, care conduce la diminuarea aportului caloric zilnic si la mentinerea in forma, anunta oamenii de stiinta de la Universitatea Lund din Suedia.
Nutritionistul Charlotte Erlanson-Albertsson din Suedia a gasit remediul pentru potolirea senzatiei de foame intr-un extract natural din spanac. Substantele cu pricina se numesc tilacoide si se gasesc in membranele frunzelor legumelor. Acestea au rol in incetinirea digerarii lipidelor din stomac, ceea ce conduce la instaurarea senzatiei de satietate si amanarea senzatiei de foame.
Din pacate, sustine specialistul, consumul spanacului proaspat sau gatit nu are acelasi efect consumul spanacului nu este suficient. Frunzele trebuie pisate, filtrate si pasate, pentru ca tilacoidele din celulele plantei sa se elibereze si sa aiba aceasta actiune in corp. Organismul uman nu are capacitatea de a le separa.
Aceste substante ar putea fi folosite la elaborarea unui supliment natural, insa momentan, cercetatorii incearca sa descopere care sunt substantele exacte din tilacoide (care la randul lor contin sute de substante) care au acest efect, pentru a le putea extrage si folosi pe post de atenuatori ai senzatiei de foame.
Articole recomandate
- 10 schimbari in programul zilnic care va pot aduce beneficii majore
- Suferi de diabet? Iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame
- Malnutritia la varstnici
- Ardeti grasimile si dezvoltati-va musculatura in 5 saptamani
- Modalitati de a pierde in greutate fara dieta
- 14 alimente indispensabile unei diete sanatoase
- Gustari rapide indicate in diabetul zaharat de tip 2
- Cele mai sanatoase bauturi indicate in pierderea in greutate
- 12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?