Studiu: Grasimile saturate din alimente NU pun sanatatea in pericol
Stire medicala
Grasimile saturate, considerate de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, par sa nu aiba efecte devastatoare in organism si sa nu afecteze inima.
Cel putin asa sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, care afirma ca zaharul este mult mai periculos pentru inima decat grasimile polinesaturate din prajeli, mezeluri, produse de patiserie etc.
Grasimile saturate sau polinesaturate - din unt, smantana etc. - au fost ani la randul criticate ca ar contribui la cresterea riscului de mortalitate din cauza bolilor de inima pe care se presupunea ca le declanseaza.
In urma unui studiu derulat pe un esantion de 600.000 de persoane, din 18 tari, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca grasimile saturate nu predispun la afectiuni cardiovasculare.
In urma datelor obtinute in urma studiului, oamenii de stiinta nu au gasit nicio dovada concreta ca grasimile saturate, considerate pana acum nesanatoase, ar creste riscul de afectiuni cardiace. In schimb, acestia arata cu degetul spre alt aliment consumat in exces de toata populatia globului zaharul, pe care-l considera principalul vinovat pentru aparitia bolilor de inima.
Articole recomandate
- Care este diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate?
- Cum sa pregatiti o pizza sanatoasa
- Greselile legate de sanatate ale femeilor
- 6 retete sanatoase de vara
- Moduri istete prin care sa faceti preparatele de Paste mai sanatoase
- 10 alimente care contin grasimi sanatoase
- Alternative mai sanatoase la fast-food
- Ce sa nu mananci niciodata seara ca sa te odihnesti si sa eviti problemele d ...
- Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?