Sfecla rosie, noi efecte surprinzatoare asupra sanatatiii
Stire medicala
Sfecla rosie este un aliment important pentru sanatate, spun cercetatorii, care au demonstrat recent ca are puteri miraculoase impotriva hipertensiunii arteriale si ca imbunatateste performantele sportive.
Indiferent de modul in care este consumata - proaspata, coapta, murata etc.- sfecla rosie isi pastreaza proprietatile terapeutice si profilactice asupra sanatatii, anunta noile studii, citate de Dailymail.co.ok.
Sfecla contine cantitati crescute de acid folic, fier si azotati, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar si betalaina, magneziu si antioxidanti, care previn cancerul.
Cercetatorii au descoperit, intr-un studiu de anul trecut, ca azotatii continuti de sfecla contribuie si la imbunatatirea moderata a performantelor fizice la sportivi.
Dincolo de aceste beneficii esentiale, studiile au demonstrat, de-a lungul timpului, ca sfecla rosie este un medicament eficient si impotriva altor afectiuni precum febra, constipatie, boli de piele, devenind unul dintre cele mai importante alimente pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii.
Articole recomandate
- Psoriazisul: alimente permise - alimente interzise
- Alimente bogate in fier
- Secretul unei vindecari eficiente in cazul infectiilor fungice ale unghiilor
- Detoxifiere naturala de primavara
- Vizualizarea - un alt mod de a combate celulita
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- 5 supe care ne ajuta sa slabim
- Efectele divortului asupra copiilor
- Dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii