Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sfecla rosie, noi efecte surprinzatoare asupra sanatatiii

Actualizat la data de: 16 Mai 2014
Sfecla rosie, noi efecte surprinzatoare asupra sanatatiii

Sfecla rosie este un aliment important pentru sanatate, spun cercetatorii, care au demonstrat recent ca are puteri miraculoase impotriva hipertensiunii arteriale si ca imbunatateste performantele sportive.

Indiferent de modul in care este consumata - proaspata, coapta, murata etc.- sfecla rosie isi pastreaza proprietatile terapeutice si profilactice asupra sanatatii, anunta noile studii, citate de Dailymail.co.ok.

Sfecla contine cantitati crescute de acid folic, fier si azotati, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar si betalaina, magneziu si antioxidanti, care previn cancerul.

Cercetatorii au descoperit, intr-un studiu de anul trecut, ca azotatii continuti de sfecla contribuie si la imbunatatirea moderata a performantelor fizice la sportivi.

Dincolo de aceste beneficii esentiale, studiile au demonstrat, de-a lungul timpului, ca sfecla rosie este un medicament eficient si impotriva altor afectiuni precum febra, constipatie, boli de piele, devenind unul dintre cele mai importante alimente pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate