Ghidul alimentelor de vara
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018
Autor: SfatulMedicului
Generalitati
SusVara este momentul ideal pentru a experimenta cu alimente praspete si pline de nutrienti mai ales pentru ca acest sezon ne rasfata cu o multime de fructe si legume pentru toate gusturile.
Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente de vara si va prezentam si motivele pentru care ar fi bine sa luati in considerare adaugarea lor in dieta.
Cuprins articol
Alimente de vara
SusAlimentul | Beneficii | Recomandari alimentare |
Avocado |
Acest fruct este o sursa excelenta de:
|
Avocado nu ar trebui gatit, insa este un ingredient excelent pentru salate si ingredientul principal pentru guacamole. |
Castravetii |
Castravetii sunt incantator de racoritori si sunt o modalitate buna de a va mentine hidratati in timpul verii. Castravetii sunt o sursa excelenta de:
|
Castravetii se consuma cel mai bine cruzi, in salate, sandwich-uri, supe si sosuri. De asemenea se asociaza foate bine cu marar, menta, ceapa rosie, sare si otet. |
Dovleceii |
Dovelceii sunt o sursa excelenta de:
|
Dovleceii se consuma cel mai bine gatiti sau facuti la gratar dupa ce au fost asezonati cu ulei de masline, sare si piper. |
Rosiile |
Rosiile sunt surse excelente de:
|
Exista mai multe varietati de rosii insa majoritatea sunt excelente consumate crude. Sunt ideale insa si pentru sosuri si merg foarte bine impreuna cu uleiul de masline si busuioc. |
Ciresele |
Ciresele sunt surse excelente de:
|
Ciresele este cel mai bine sa fie consumate crude insa pot fi folosite si in diverse prajituri, gem sau siropuri. |
Pepenii |
Pepenii, galbeni sau rosii, sunt surse excelente de:
|
Pepenii se consuma cruzi, ca atare sau pot constitui ingredietele principale pentru sucuri racoritoare sau cocktal-uri de sezon. |
Capsunile |
Capsunile sunt surse excelente de:
|
Capsunile se pot consuma crude, se pot folosi pentru prajituri, gem, sosuri, inghetata sau cocktail-uri. |
Piersicile |
Piersicile sunt surse excelente de:
|
Piersicile este cel mai bine sa fie consumate crude, in cereale, sortbeturi, iaurt sau smoothie. De asemenea, piersicile pot fi folosite pentru prajituri, placinte si gem. |
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
- Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii
- Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
- Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala
- Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
- Ridichile rosii si negre beneficii si informatii nutritionale
- Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului
- Lucruri pe care nu le stiai despre rosii si beneficiile acestora
- Cauzele aparitiei punctelor/petelor rosii de la nivelul penisului
- Beneficiile si efectele secundare ale terapiei cu lumina rosie