Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Frumusete din interior catre exterior

Actualizat la data de: 29 August 2024

Generalitati

Sus
Frumusete din interior catre exterior

Chiar daca un fond de ten sau un fard pot ajuta o femeie sa arate mai bine, unele dintre dintre cele mai bune solutii pentru mentinerea frumusetii se gasesc in supermarket.

Alimentele consumate au un efect considerabil asupra aspectului unui individ.

Dietele care contin antioxidanti nu doar confera o stare buna de sanatate si mentin o greutate optima, ci ofera si un plus de frumusete si energie.

Rezultatele vor fi destul de rapide: pielea va avea o stralucire pe care nu o poate oferi nicio crema sau produs cosmetic.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Alimente pentru frumusete
  3. Afinele si rodiile
  4. Cicolata neagra - cu un continut ridicat de cacao
  5. Spanacul
  6. Nucile
  7. Iaurtul
  8. Rosiile
  9. Kiwi
  10. Cartofi dulci, morcovi si dovleac
  11. Ceaiul verde
  12. Citeste pe aceeasi tema

Alimente pentru frumusete

Sus

Iata care ar fi unele dintre alimentele care ajuta la imbunatatirea aspectului fizic si care ar trebui sa nu lipseasca din cosul de cumparaturi al unei femei:

Afinele si rodiile

Sus

Ambele fructe sunt bogate in antioxidanti care previn aparitia ridurilor fine si a uscarii tenului, prin neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza pielea.

In plus, continutul lor ridicat de vitamina C mareste productia de colagen, care pastreaza elasticitatea pielii, o tonifica si hidrateaza.

In plus, o ceasca cu aceste fructe are mai putin de 100 de calorii.

Cicolata neagra - cu un continut ridicat de cacao

Sus

De cele mai multe ori, adolescentii consuma dulciuri sau gustari care nu sunt deloc sanatoase, iar multe dintre acestea predispun la aparitia acneei sau a altor probleme ale tenului.

Nu s-a putut dovedi, totusi, ca ciocolata are efect negativ asupra sanatatii pielii.

De fapt, aceasta contine un nivel ridicat de flavonoizi si antioxidanti care pot contribui la vindecarea pielii dupa arsurile solare, imbunatateste circulatia tisulara, mentine pielea hidratata si stralucitoare.

Important este ca ciocolata sa aiba un continut de cacao de cel putin 70% (are mai multi antioxidanti) si sa fie consumata cu limite (cateva patratele pe zi).

Spanacul

Sus

Popeye marinarul manca mult spanac pentru ca muschii sai sa fie dezvoltati, dar beneficiile spanacului depasesc acest aspect.

Spanacul este o uzina de substante nutritive vitale pentru organism si antioxidanti care sustin lupta impotriva inflamatiei si a daunelor provocate de radicalii liberi - cei care distrug fibrele de elastina si colagen si determina aparitia ridurilor.

Aceasta planta contine inclusiv un antioxidant numit luteina care imbunatateste sanatatea ochilor, dar totusi cel mai important lucru este cantitatea ridicata de vitamina A (beta-caroten), care ajuta la accelerarea refacerii celulelor pielii si confera suplete dar si rezistenta pielii.

Toate aceste beneficii pot fi obtinute cu foarte putine calorii: o cana de spanac crud contine doar 7 calorii si contine 55% din doza zilnica recomandata de vitamina A (700UI).

Nucile

Sus

Nu este necesar un consum foarte crescut de nuci pentru a ne bucura de avantajele pe care acestea le ofera: piele fina, par matasos, ochi sanatosi si oase mai puternice.

Sunt suficiente doar 30 de grame de nuci care pot fi consumate ca atare, incluse in compozita unor salate sau a deserturilor, pentru a acoperi doza zilnica recomadata de substante nutritive responsabile pentru ca pielea sa radieze (acizi grasi Omega-3 si vitamina E).

Alte fructe in coaja cu efecte similare sunt alunele, fisticul si migdalele.

Iaurtul

Sus

Un iaurt simplu - dietetic, consumat zilnic, acopera aproape jumatate din doza zilnica recomandata de calciu (450 mg calciu), necesara pentru intarirea unghiilor si a danturii.

In plus, acesta combate inflamatia de la nivelul pielii, ajuta la calmarea acesteia, trateaza rozaceea si regenereaza celulele.

Rosiile

Sus

Fie ca este consumata proaspata, sub forma de sosuri sau conservata, rosia protejeaza pielea impotriva daunelor cauzate de soare si de alti factori de mediu, gratie ingredientului-cheie pe care il contine: licopenul (antioxidant).

Grasimile sanatoase ajuta organismul pentru ca atat licopenul, dar si alte substante nutritive sa se absoarba mai bine.

De aceea, alaturi de rosii trebuie consumat si ulei de masline, de exemplu, sau o felie de avocado.

Kiwi

Sus

Desi este un fruct de mici dimensiuni, continutul de vitamina C din acesta este suficient sa participe la sinteza colagenului si sa pastreze rezistenta vaselor de sange si a foliculilor parului.

Un singur kiwi acopera necesarul de vitamina C pentru o intreaga zi, cu doar 42 de calorii. Poate fi consumat simplu, intr-o salata de fructe sau in compozitia unui iaurt.

Edamame, soia

Pentru o piele fina, soia este o alta optiune de consum.

Cercetarile au demonstrat ca izoflavonii intalniti in alimentele din soia (tofu, lapte de soia si edamame) pot ameliora inflamatia si opri descompunerea colagenului, lasand pielea mai curata si cu mai putine riduri.

Nu au fost specificate limite pentru necesarul zilnic de soia, dar o portie pe zi poate fi consumata in siguranta.

Putin lapte de soia adaugat dimineata in cafea si o jumatate de cana de edaname fierte pot acoperi necesarul unei zile.

Cartofi dulci, morcovi si dovleac

Sus

Aceste legume de culoare portocalie sunt o mina de aur pentru frumusete datorita betacarotenului pe care organismul il converteste in retinol; acesta face pielea mai neteda si ajuta la protectia contra arsurilor solare.

Ceaiul verde

Sus

Cu un nivel ridicat de antioxidanti (catechine) aceasta bautura ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer de piele, dar si la preintampinarea arsurilor solare.

Pentru a se obtine efectele dorite, se vor bea zilnic cate doua cani.

In plus, ceaiul verde are un nivel scazut de cafeina: 26 mg la 180 ml.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate