Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire

Actualizat la data de: 25 Iulie 2017

Generalitati

Sus
Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire

Fructele sunt sanatoase pentru organism si este indicat sa fie consumate oricat de des este posibil. Fructele contin fibre si alte substante nutritive, dar si zahar, unele mai mult decat altele.

De exemplu, mango contine mult zahar, asa ca daca doriti sa va mentineti greutatea, nu este recomandat sa le consumati in exces.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cantitatea de zahar din fructe
  3. Fructe indicate in dieta
  4. Citeste pe aceeasi tema

Cantitatea de zahar din fructe

Sus

Strugurii. Reprezinta o sursa de energie, datorita zaharurilor. 100 g struguri contin 16 g de zaharuri, dintre care 8 g glucoza si 8 g fructoza.

Cu toate acestea, indicele glicemic al strugurilor nu este foarte mare, ceea ce inseamna ca zaharul din struguri se asimileaza, insa persoanele care sufera de diabet zaharat trebuie sa ii consume cu moderatie, de preferat numai la recomandarea medicului diabetolog. Mai exact, strugurii ajung si la 32 g zahar per 100 g.

Ciresele. Sunt destul de dulci, o ceasca continand 18 grame de zaharuri. De aceea, daca doriti sa slabiti, nu este indicat sa mancati foarte multe cirese.

Pepenele. O felie contine aproximativ 17 grame de zahar, dar pepenele este plin de vitamine, de apa si contine minerale foarte benefice organismului, asa ca il puteti consuma pe toata durata verii. De asemenea, pepenele este si un bun diuretic.

Bananele. O banana medie contine 14 grame de zahar. Daca urmati o dieta este indicat sa mancati doar o jumatate de banana.

Ananasul. Acest fruct delicios contine 11,9 grame de zahar la 100 de grame de fruct.

Merele. Multe persoane considera merele inofensive, insa trebuie tinut cont ca 100 de grame contin 13,3 grame de zahar.

Fructe indicate in dieta

Sus

Avocado. Desi pare greu de crezut, avocado este considerat unul dintre putinele fructe cu un scor al indicelui glicemic de 40. Il puteti manca pur si simplu sau il puteti savura in salata, deoarece are un continut scazut de zahar.

Carambola. Este un fruct exotic mai putin cunoscut, dar cu o multime de beneficii pentru dieta. Carambola contine putine calorii si este bogat in vitamine. Se poate adauga in salate, impreuna cu alte fructe exotice sau se poate consuma alaturi de carne alba si avocado.

Grepfrut. Daca este consumat impreuna cu o portie de proteine, acesta reprezinta cel mai bun mod in care va puteti incepe ziua. Poate fi inclus in salate, mai ales daca nu va place sa-l consumati ca atare.

100 de grame de grepfrut proaspat contine 6,7 grame de zahar.

Nectarinele. Avand coaja ferma si crocanta, nectarinele sunt potrivite in salate si nu contin mult zahar.

Capsunile. O ceasca de capsuni contine numai 7 grame de zahar, asa ca le puteti consuma fara grija.

Lamaile. Sunt foarte bune in curele de detoxifiere, ele avand capacitatea de a curata organismul si de a-l energiza.

Aceste fructe, extrem de bogate in vitamina C, contin doar 2.5 grame de zahar. Lamaile nu sunt recomandate persoanelor care sufera de gastrita, ulcer sau alte afectiuni ale stomacului.

Papaya. Contine 5.9 grame de zahar per 100 de grame. Un singur fruct de papaya poate depasi de trei ori necesarul zilnic de vitamina C al organismului.

Papaya mai contine vitaminele A, E si K, dar si acid folic, fibre, calciu, betacaroten si potasiu.


Medici specialisti Diete-Nutritie

  • Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
  • Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate