Dieta vegetariana si efectele ei asupra sanatatii
Generalitati
SusO dieta lipsita de produse de origine animala poate avea efecte benefice asupra sanatatii tale, arata studiile de specialitate.
Vegetarianismul implica eliminarea din alimentatia ta a tututor produselor ce provin de la animale, de la carne si oua, pana la lactate si miere. In timp ce unii aleg sa mai consume aceste produse uneori, veganii refuza consumul lor si din considerete etice.
Dieta vegetariana nu te lipseste de proteinele, mineralele si vitaminele necesare atunci cand este planificata corect.
Spre deosebire de alimentatia obisnuita, bogata in grasimi, sodiu si colesterol, cea vegetariana are un efect dovedit in scaderea riscului bolilor cardiace, dar si a cancerului de prostata si colon.
Cuprins articol
Alimentatia vegetariana si proteinele de origine animala
SusMulti cred ca eliminarea lactatelor din alimentatie va duce la o deficienta de calciu. Absorbtia calciului este insa incetinita de proteinele de origine animala. Necesarul de calciu poate fi obtinut din legume ca spanac sau broccoli si, in absenta consumului de carne, oasele nu vor fi afectate.
Efectele benefice ale dietei vegetariene au fost observate si la bolnavii de diabet. Chiar daca raman dependenti de insulina, cantitatea necesara poate scadea odata cu trecerea la vegetarianism.
In timp ce combinatiile de proteine vegetale si animale au adesea efecte adverse asupra corpului tau, absorbia de vitamine si minerale din plante fiind incetinita.
Chiar daca renuntarea la toate produsele de origine animala poate fi dificila la inceput, cu putina rabdare vei descoperi ca mancarea vegetariana poate fi la fel de gustoasa si mai sanatoasa.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Dieta macrobiotica
- 10 mituri combatute despre diete
- Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa
- Cum sa urmati corect un regim alimentar vegetarian
- Dieta vegana in randul copiilor
- Scaderea in greutate: exista o dieta ideala?
- Adevarul din spatele miturilor despre sanatate
- Dieta Ornish
- Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?