Consumul regulat de cafea protejeaza impotriva tinitusului
Stire medicala
Femeile care consuma in mod regulat cafea sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta tinitus, fenomen care se manifesta prin perceperea nefireasca a unor sunete in ureche.
Cercetarea, dezvaluita in numarul din luna august a.c. al revistei American Journal of Medicine, a inclus peste 65.000 de femei din SUA, cu varste cuprinse intre 30 si 44 de ani, care la debutul studiului, in 1991, nu sufereau de tinitus. Studiul s-a derulat de-a lungul a 18 ani, la capatul carora aproape 5.300 dintre femeile implicate se confruntau cu tinitus.
Cercetatorii au descoperit ca femeile care consumau mai putin de 150 mg de cafeina pe zi (echivalentul a circa 400 ml de cafea) erau cu 15% mai predispuse sa dezvolte tinitus, comparativ cu acelea care consumau intre 450 si 599 mg de cafeina.
"Cafeina stimuleaza sistemul nervos central, iar studii anterioare au demonstrat ca are un efect direct asupra urechii interne", a declarat conducatorul studiului, dr. Gary Curhan, medic cercetator in cadrul Brigham and Women's Hospital si profesor de medicina al Harvard Medical School din Boston, SUA.
Articole recomandate
- Trucuri pentru a albi dintii in mod natural
- Intrebuintarea cafelei pentru piele, scalp si par
- Nutritia pe timpul verii
- Mango si papaya, beneficii pentru sanatate
- Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier
- 9 condimente si plante cu reale beneficii asupra pielii
- De ce este atat de greu sa renuntati la fumat
- Excesul de mancare poate fi daunator organismului
- Tinitusul