Consumul de nuci inlatura depresia
Generalitati
Sus
Nucile sunt bogate in nutrienti si acizi grasi omega 3 extrem de benefici organismului uman. Nucile sunt un aliat de nadejde in lupta impotriva depresiei si stresului. Sunt indicate si persoanelor care sufera de insomnii si celor care au probleme de memorie.
Cuprins articol
Benefice pentru intreg organismul
SusNucile sunt bogate in fibre, vitamina B, magneziu si antioxidanti precum vitamina E. Contin si cantitati mari de acizi grasi omega 3, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.
Consumul de nuci imbunatateste circulatia sangelui, elasticitatea vaselor de sange si previne formarea cheagurilor de sange.
Nucile trateaza depresia
SusCreierul uman este format in proportie de 60% din grasimi. O dieta bogata in grasimi sanatatoase, precum acizii grasi omega 3, ajuta la buna functionare a acestuia.
Studii recente au evidentiat faptul ca persoanele depresive au in organism un nivel scazut de acizi grasi omega 3. Consumul regulat de nuci reduce depresia si instaleaza o stare de liniste.
Nucile sunt bune pentru memorie
SusNucile sunt alimente ideale pentru hrana creierului, datorita combinatiei de vitamine, lecitina, magneziu si acizi grasi omega 3.
Nucile contin si cantitati importante de polifenoli, antioxidanti puternici, care reduc efectele negative ale radicalilor liberi. Previn imbatranirea prematura a celulelor creierului, imbunatatind memoria si functia cognitiva.
Nucile sunt indicate si in tratarea unor afectiuni precum Parkinson si Alzheimer. Sunt de asemenea foarte utile si in momentele in care nu te poti concentra.
Nucile asigura un somn odhnitor
SusNucile contin si melatonina, un hormon natural produs de organismul uman, care asigura un somn bun. De asemenea, consumul de nuci reduce si tensiunea arteriala, un factor declansator al stresului.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
-
Omega-3 si Omega-6: de ce sunt importanti?
-
Cresterea aportului de Omega 3
-
Consecintele excesului de Omega-3 asupra organismului
-
Paste fara gluten cu sos de nuci
-
Acizii grasi omega 3
-
Intarirea organismului in conditii de stres si oboseala
-
Nucile pot preveni cancerul de colon
-
De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta
-
Cele mai bune surse de Omega-3