Cele mai bune fructe de mare si pesti pentru diabetici
Persoanele care sufera de diabet trebuie sa duca o viata sanatoasa, ceea ce inseamna ca trebuie sa faca multa miscare, dar sa fie foarte atente si la ceea ce mananca, astfel incat sa nu fie afectat nivelul glicemiei.
Pestele si fructele de mare sunt alimente indicate, pentru ca sunt o sursa importanta de grasimi sanatoase, proteine si vitamine si minerale.
Persoanele care sufera de diabet de tip 2 trebuie sa stie cum sa prepare mancarurile din peste si care sortimente sunt cele mai sanatoase.
Somon, pentru Omega 3
Cu un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, somonul este intoteauna o alegere buna. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii, a creierului si a pielii. Pestele poate fi pregatit la cuptor sau la gratar, condimentat cu ierburi aromatice si putina zeama de lamaie. O portie de somon pe saptamana este de ajuns.
Codul, o alta alegere sanatoasa
Un alt inamic al diabetului este si codul, pe care il poti face la gratar. La prepararea lui, nu folosi condimente foarte sarate sau dulci. Codul este o sursa buna de minerale, grasimi sanatoase, dar si vitamine. Vitamina D care se gaseste in acest peste ajuta organismul la o mai buna absorbtie a calciului, care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.
Pastravul, bogat in acid folic
Cu un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, dar si acid folic, pastravul poate fi inclus in dieta persoanelor care sufera de diabet. Pot fi consumate doua-trei portii pe saptamana.
Ajuta la buna functionare a sistemului nervos si este important pentru buna functionare a sistemului cardiovascular. Ai grija ca atunci cand il pregatesti sa nu folosesti sare in exces. Membrii Asociatiei Americane a Inimii recomanda consumul a nu mai mult de 2500 de miligrame de sare pentru adultii sanatosi si nu mai mult de 1500 de miligrame pentru cei care sufera de hipertensiune arteriala.
Crevetii, de ajutor
Mancarurile cu creveti sunt permise persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet zaharat, pentru ca ajuta la mentinerea nivelului de colesterol in limite normale. Poti manca o portie pe saptamana sau o data la doua saptamani.
Aceste fructe de mare mai sunt bune pentru sanatate pentru ca au fier, seleniu si vitamina D, esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar. De asemenea, au si proprietati antiinflamatoare pentru organism.
Tonul, beneficii nenumarate
Tonul este un peste gras bogat in acizi grasi Omega 3, dar si in aminoacizi, proteine si vitaminele A, E si B. De aceea poate fi inclus in dieta persoanelor cu diabet. Poti consuma cate o portie de ton pe saptamana, care sa nu depaseasca 150 de grame. Consumul de ton reduce si nivelul de colesterol "rau" din organism, ceea ce inseamna ca te fereste de boli ale inimii.
Sardinele, o alta optiune sanatoasa
In farfuria unei persoane care sufera de diabet zaharat se pot regasi si sardine. Contin acizi grasi Omega 3, acizi grasi Omega 6, cat si proteine. De asemenea, sunt bogate si in calciu si vitamina D. Cel mai indicat este sa le prepari la cuptor, fara sa faci exces de condimente. Pot fi incluse in alimentatie in fiecare saptamana.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Articole recomandate
- Rutina zilnica sanatoasa pentru diabetici
- Alimente bogate in fibre pentru diabetul de tip 2
- Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip II
- Strugurii si beneficiile lor: cea mai buna protectie anticancer din lume
- Cele mai sanatoase bauturi indicate in pierderea in greutate
- Solutii pentru cele mai rusinoase probleme ale barbatilor
- Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit
- Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!
- Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici