Carnea rosie si lactatele - la fel de daunatoare sanatatii precum fumatul
Stire medicala
Consumul crescut de carne rosie si alimente provenite de la animale este la fel de daunator precum fumatul, anunta un studiu recent realizat de americani. Riscul de cancer declansat pe fondul unei diete bogate in proteine animale este la fel de mare ca la o persoana care fumeaza 20 de tigari pe zi.
Cercetatorii americani de la Universitatea California de Sud au demonstrat ca o dieta bazata pe cantitati crescute de proteine provenite din alimente de origine animala (mai putin peste) - produse din carne, lactate - cresc de 4 ori riscul de mortalitate din cauza cancerului la persoanele de varsta mijlocie, comparativ cu cele care consuma o dieta redusa in astfel de proteine.
Rata de mortalitate este asemanatoare cu a unei persoane care fumeaza un pachet de tigari pe zi, avertizeaza specialistii.
Unele proteine sunt mai bune decat altele, asa cum sunt cele care provin din plante, insa cele provenite din surse animaliere - carne rosie, lapte, branza - sunt mai nesanatoase si au un impact negativ asupra sanatatii corpului, a declarat medicul VaIter Longo.
Descoperirea trage un semnal de alarma in special in cazul celor care opteaza pentru diete de slabit bogate in proteine din carne - Atkins sau Paleo - avertizand ca se expun unui risc foarte mare.
Articole recomandate
- Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Alimente bogate in fier
- Dr. Mihai Andrei, medic primar gastroenterolog ne raspunde la cateva intreba ...
- Cat de sanatoasa este cafeaua cu lapte?
- Ce este incompatibilitatea de Rh?
- Dioxinele, un real pericol pentru sanatate
- Ne imbolnavesc sucurile de fructe? Afla care sunt cele mai sanatoase variante
- Leucemia mielomonocitara juvenila: o boala rara cu impact semnificativ asupr ...