Bautorii de vin traiesc mai mult
Stire medicala
Barbatii care beau in fiecare zi o jumatate de pahar de vin pe o perioada de cativa zeci de ani se pare ca au speranta de viata cu 4 ani mai mare decat cei care nu consuma alcool, conform unui studiu olandez desfasurat pe o perioada de 40 de ani; dar acesta nu trebuie sa constituie un motiv pentru ca un barbat sa inceapa sa consume alcool sau sa mareasca consumul de alcool, declara cercetatorii.
Cercetatoarea Martinette Streppel a declarat intr-o stire publicata de American Heart Association ca “datorita faptului ca alcoolul poate determina dependenta, consumul de alcool motivat de efectele sale benefice asupra sanatatii nu este recomandat”. Recomandarea cercetatorilor este ca barbatii care consuma alcool sa nu depaseasca 2 pahare/zi si acesta sa fie de preferabil vin. Consumul standard recomandat de alcool este de aproximativ 150 ml de vin/zi, 350 ml de bere/zi, 220 ml de lichior de malt/zi sau 50 ml de alcool distilat/zi (rom, vodka, whiskey).
Lotul studiat a fost de 1373 barbati care au fost urmariti pe o perioada de aproximativ 40 de ani (din 1960 cand aveau varsta medie de 40-60 de ani si pana a survenit decesul sau pana in iunie 2000). In aceasta perioada ei au fost investigati de sapte ori legat de obiceiurile lor privind consumul de alcool. Barbati care consumau alcool in cantitati moderate au avut speranta de viata mai mare iar bautorii de vin au avut cea mai mare supravietuire.
Vinul s-a dovedit a avea efecte benefice asupra sanatatii fata de celelalte tipuri de bauturi alcoolice. Comparativ cu barbatii care consumau alte tipuri de bauturi alcoolice, cei care consumau vin in cantitate de aproximativ o jumatate de pahar zilnic au avut rata totala de deces cu 38% mai mica si cu 46% mai mica datorita unor afectiuni cardiovasculare. In medie consumatorii de vin au trait cu patru ani mai mult decat barbatii care nu consumau vin sau consumau alt tip de alcool.
Articole recomandate
- Hipercolesterolemia: Principii de baza
- Depresia - tristetea patologica
- Ai grija de inima ta! Cum poti preveni aparitia hipertensiunii arteriale
- AVC silentios. Este posibil sa ai un accident vascular cerebral si sa nu stii?
- Adevarul despre bauturile dietetice carbogazoase
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- 11 mituri surprinzatoare din medicina