Alimentul ideal pentru sanatatea creierului. Cat de des trebuie consumat
Stire medicala
Consumul de peste are o influenta benefica asupra memoriei, sporind cantitatea de materie cenusie din zona creierului aferenta acesteia, arata un nou studiu.
In contextul unui numar tot mai ridicat de pacienti diagnosticati la nivel mondial cu maladii cognitive, precum dementa si Alzheimer, gasirea unor solutii de imbunatatire a sanatatii creierului este vitala.
Un studiu recent, publicat in American Journal of Preventive Medicine, a dezvaluit ca un consum saptamanal de peste la cuptor sau fiert (nu si prajit) contribuie la sporirea materiei cenusii din zona creierului responsabila cu memoria.
Interesant este totusi faptul ca oamenii de stiinta nu au gasit nicio corelatie intre sanatatea creierului si nivelul de acizi grasi omega-3 din sangele celor 260 de participanti la studiu.
Studii anterioare au sustinut ca acest tip de acizi, ce abunda in pestii grasi si in fructele oleaginoase, contribuie la prevenirea declinului cognitiv, insa cercetari mai recente le pun beneficiile la indoiala.
Articole recomandate
- 13 obiceiuri sanatoase
- Mituri despre sanatate
- Ghid complet pentru tratarea infectiei fungice a unghiilor
- Remedii pentru a elimina toxinele din organism
- Cata apa ar trebui sa bei in fiecare zi?
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Dieta pentru sindromul ADHD
- Tratamentele pentru infertilitatea masculina
- Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva c ...