Remedii la domiciliu pentru mahmureala
De ce se declanseaza mahmureala?
SusAlcoolul este un diuretic, ceea ce inseamna ca elimina fluidele din organism. Pierderea de lichid este insotita de pierderea de saruri esentiale cum ar fi potasiu si magneziu.
Nivelul zaharului din sange este perturbat si toxinele rezultate in urma a consumului de alcool pot ramane in organism chiar si cateva ore dupa ce s-a incetat consumul de alcool. Pierderea de saruri esentiale si deshidratarea conduc la aparitia mahmurelii.
Una dintre consecintele consumului excesiv de alcool este mahmureala. Durerile de cap, greata, ametelile, sensibilitatea la lumina si sunet, durerile musculare si iritabilitatea sunt caracteristice mahmurelii. Rapid, distractia de noaptea trecuta se transforma in cosmar, in dimineata urmatoare.
Cuprins articol
Efectele consumului excesiv de alcool
SusConsumul excesiv de alcool are pentru organism, efectele unei intoxicatii. Alcoolul este un depresor si atunci cand este consumat in exces se acumuleaza diverse toxine in corp. Iar reactia acestuia este cea ca si in cazul oricarei supradoze de droguri: incearca sa metabolizeze si sa elimine substantele incriminate.
Cel mai bun mod de a preveni o mahmureala este de a bea cu moderatie sau de a evita alcoolul. Totusi daca o persoana este hidratata si bine hranita atunci cand consuma alcool poate evita sau reduce la minim simptomele mahmurelii.
Solutii pentru mahmureala
Sus1. Bananele - Dupa consumul de alcool si eliminarea fluidelor, din organism a fost eliminata o cantitate mare de potasiu. De aceea, pentru a reechilibra nivelul de potasiu este suficient sa se consume una sau mai multe banane.
2. Ghimbir- Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea greturilor si a raului de mare. Acest remediu face minuni si in cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru cani de apa in care se vor pune 10-12 bucatele de ceai de ghimbir proaspat.
Amestecul se va lasa sa fiarba 10 minute, se va strecura, se va adauga sucul de la o portocala, jumatate de lamaie si 1/2 ceasca de miere de albine.
3. Miere si lamai - Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va contine miere, apa calda si lamaie este usor de inghitit si are calitatea de a reface fluidele si zaharurile pierdute. Este important sa se foloseasca miere in loc de zahar alb.
Mierea contine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului si previne schimbarile rapide ale nivelului de alcool din organism care poate duce la dureri de cap. Zaharul contine sucroza care nu este absorbita la fel de repede. Se va amesteca la o cana de apa fierbinte miere si suc de lamaie dupa gust.
4. Orez, paine prajita sau supa - Organismul are nevoie de energie, cand poate tolera alimente solide.
5. Bauturi cu saruri de rehidratare orala - Consumul acestora este o modalitate buna de a inlocui lichidele, electrolitii si glucoza pierdute ca urmare a consumului excesiv de alcool.
6. Gheata - Se va aplica o compresa cu gheata pe cap sau macar o compresa rece care va ameliora mahmureala.
7. Suc - Sucul de portocale sau mere, in special, va contribui la cresterea nivelului de zahar din sange si va ajuta la diminuarea simptomelor de mahmureala.
8. Apa - Apa potabila este cel mai bun remediu pentru mahmureala. Deshidratarea determina mare parte din simptome. Pentru recuperare sunt necesare cel putin opt pahare pe zi.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina Generala
- Dr. Spatariu Alexandru - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Lica Ion - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Beuran Mircea - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Paun Sorin - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Mihaela Carmen Tomoiu -
Articole recomandate
- Sindromul Wernicke-Korsakoff - boala cauzata de consumul de alcool
- Cardiomiopatia alcoolica
- Consumul de alcool si diabetul zaharat
- Afecteaza alcoolul viata sexuala?
- Semne ale sindromului de abstinenta (sevraj) la alcool
- Alcoolul, 'alimentul' toxic
- Impactul pozitiv si negativ al alcoolului asupra sanatatii
- Alcoolul poate provoca deficiente nutritionale?
- Excesul de mancare poate fi daunator organismului
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente
- Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top