Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Leziunile ligamentelor colaterale mediale sau laterale ale genunchiului

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2012

Generalitati

Sus
Leziunile ligamentelor colaterale mediale sau laterale ale genunchiului Vezi galerie foto

Ligamentul colateral medial este mai usor lezat decat ligamentul colateral lateral.

Cel mai frecvent leziunea la nivelul genunchiului este determinata de un traumatism in portiunea exterioara a genunchiului, cum se intampla la fotbal, traumatism care intinde sau rupe ligamentul in portiunea interioara a genunchiului.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Simptome si diagnostic
  3. Tratament
  4. Citeste pe aceeasi tema

Simptome si diagnostic

Sus

Cand ligamentul colateral medial este lezat, pacientul simte un pocnet si genunchiul se poate indoi in lateral. Durerea si tumefierea sunt obisnuite. O examinare amanuntita este esentiala in determinarea naturii si extinderii leziunii. Pentru diagnosticul leziunii ligamentului colateral, medicul exercita presiune in portiunea laterala a genunchiului, pentru evaluarea gradului de durere si stabilitate al articulatiei. O rezonanta magnetica irm sau rmn este folositoare pentru diagnosticul leziunilor acestor ligamente.

Tratament

Sus

Majoritatea leziunilor ligamentului colateral se vindeca prin efectuarea de catre pacient a unui program de exercitii. Medicul va recomanda in plus comprese cu gheata pentru reducerea durerii si purtarea unei fese elastice, pentru a proteja si a stabiliza genunchiul. Aceasta leziune se vindeca in 2–4 saptamani. Un ligament sever lezat sau rupt poate fi insotit de ligament incrucisat anterior rupt, care necesita tratament chirurgical.


Medici specialisti Ortopedie

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate