Supa crema de conopida

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Supra crema de conopida este un preparat ideal pentru persoanele care sufera de tulburari de deglutitie (dificultati de inghitire), datorita texturii lichide, dar si a nutrientilor esentiali pe care ii furnizeaza organismului.
Ingrediente:
- 1 conopida mica, fiarta si pasata
- 4 linguri unt topit
- 4 linguri faina
- 1 ceapa tocata marunt
- 500 ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 galbenus de ou
- 2-3 linguri branza rasa.
Mod de preparare:
Soteaza ceapa in unt, pana devine transparenta. Adauga faina. Cand compozitia se ingroasa, adauga piureul de conopida si laptele si amesteca bine, la foc mic. Asezoneaza cu sare, apoi incorporeaza galbenusul si branza. Las asupa pe foc inca doua minute. Daca supa este prea groasa, mai adauga putin lapte, pana obtii o textura suficient de lichida pentru a fi inghitita cu usurinta. Daca s-au format cocoloase sau exista bucati tari de conopida in ea, mixeaz-o la blender, pana obtii o supa cremoasa.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Supa crema de legume verzi
-
Supa crema de rosii si anghinare
-
Tulburarile de deglutitie in disfagia neurogena
-
Conopida crocanta cu branza parmezan
-
Retete sanatoase de toamna
-
Supa crema de sparanghel
-
Supa de cartofi dulci si ghimbir
-
Dieta cu supa de varza
-
Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare