Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Scaderea cantitatii de sare din dieta zilnica diminueaza riscul deceselor cardiovasculare

Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2010
Scaderea cantitatii de sare din dieta zilnica diminueaza riscul deceselor cardiovasculare

Scaderea cantitatii de sare din dieta zilnica diminueaza riscul deceselor cardiovasculare cu aproximativ o cincime. Acest lucru s-ar intampla mai ales in cazul in care companiilor din industria alimentara li s-ar interzice sa foloseasca prea multa sare in produsele pe care le produc, au descoperit cercetatorii. Interdictia ar trebui sa se aplice in cazul cerealelor, chipsurilor si sandwich-urilor. Rezultatul ar fi reducerea numarului de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale si, deci, salvarea a mii de vieti.

Un studiu important, a descoperit ca astfel de legi ar fi de 20 de ori mai eficiente in ameliorarea efectiva a sanatatii, decat sfaturile dietetice. Cercetatorii au demonstrat ca pana la o cincime din decese, ar putea fi prevenite daca ar exista restrictii privind folosirea cantitatii de sare.

Astfel, mancarea gatita, consumata zilnic, n-ar trebi sa contina mai mult de 3 grame de sare, iar chipsurile si sandwich-urile mai mult de 0.6 grame. Studiul, publicat in revista Heart, a concluzionat ca nu este suficient ca specialistii sa avertizeze si sa le recomande oamenilor sa prefere mai putina sare pentru o alimentatie sanatoasa, in speranta ca acestia vor alege aceasta optiune.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate