Femeile, mai predispuse atacului vascular cerebral decat barbatii
Stire medicala
Asociatia Americana de Sanatate Cardiaca a derulat un studiu ale carui rezultate, anuntate pe data de 6 februarie a.c., arata ca femeile sunt mai predispuse atacului vascular cerebral decat barbatii, din pricina factorilor de risc mai numerosi si cu un impact mai mare asupra sanselor de producere a unui accident vascular.
Cercetarea Asociatiei Americane de Sanatate Cardiaca a urmarit prevenirea atacului cerebral in randul femeilor, a treia cauza globala de deces in randul reprezentantelor sexului frumos.
Factorii care cresc susceptibilitatea femeilor la accidentul vascular sunt sarcina, utilizarea contraceptivelor orale, bolile asociate cu perioada de graviditate (hipertensiunea arteriala si diabetul gestational) si tulburarile hormonale (printre care se numara si terapia hormonala post-menopauza).
Din acest motiv, initiatorii studiului recomanda tuturor femeilor sa isi evalueaze obiectiv gradul de risc in acest sens si sa informeze medicul cu privire la eventualele complicatii suferite in sarcina.
Alti factori de risc relevanti pentru pericolul producerii unui atac cerebral in randul femeilorsunt obezitatea, fumatul si modul de viata sedentar (acestia din urma sunt valabili si pentru barbati).
Articole recomandate
- Teste screening recomandate femeilor
- Osteoartrita, afectiunea care 'face ravagii' in randul femeilor
- Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta
- Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei
- Igiena intima: ghid pentru femei
- De ce femeile isi pierd interesul pentru sex?
- Libidoul scazut la femei
- Femei inselate: intrebari si raspunsuri
- 15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?