Remedii naturale pentru a calma simptomele sinuzitei
Aerul umed
SusPastrati un umidificator care sa functioneze permanent in locul in care va petreceti cea mai mare parte din timp. Aerul uscat irita sinusurile, in timp ce aerul umed poate ajuta la reducerea congestiei.
Inhalarea de aburi de doua pana la patru ori pe zi poate ajuta, de asemenea. Deschideti dusul si lasati sa curga apa fierbinte pana se formeaza aburi, stati in baie cateva minute si inspirati adanc.
Cuprins articol
Produse care contin substante chimice iritante sau toxice
SusVaporii de la produsele de curatat, fixativ, vopsele, parfumuri, dar mai ales fumul de tigara, pot irita sinusurile. Nu lasati prietenii sau familia sa fumeze in locuinta. Cititi cu atentie instructiunile produselor de curatat si evitati sa le folositi pe cele ce contin substante chimice dure, care pot determina afectiuni ale sinusurilor.
Consumul de lichide
SusConsumul de lichide va ajuta la desprinderea mucusului fluid si va incuraja drenajul. Ceaiul fierbinte poate ajuta atata timp cat este decofeinizat. Bauturile care contin cofeina sau alcool pot duce la deshidratare. Alcoolul, poate determina, de fapt, congestia sinusurilor. Ideal este sa se consume minim 2 l de apa sau lichide non - alcoolice pe zi.
Irigatiile nazale
SusLavajul nazal sau spalarea nazala - poate ajuta sinusurile sa fie curate. Acestea implica folosirea unei solutii saline usoare pentru a spala mucusul si alergenii care cauzeaza congestionarea sinusurilor.
Pentru aceasta, se va apleca capul, intr-o parte, peste chiuveta, se va pulveriza solutia salina intr-o nara si se va lasa sa se scurga prin cealalta. Tineti gura deschisa si nu respirati pe nas.
Ce aveti nevoie pentru irigatiile nazale
Pentru irigatiile nazale puteti sa va pregatiti dvs. propria solutie sau sa achizitionati din farmacii recipiente speciale cu solutie deja preparata. Pentru a face propria solutie salina pentru irigatiile nazale, aveti nevoie de 500 ml de apa calda si o jumatate de lingurita de sare, puteti adauga si o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu pentru ca sarea sa nu provoace usturimi.
Sinusurile
SusSinurile sunt niste spatii umplute cu aer, localizate in zona obrajilor, in spatele fruntii si a sprancenelor pe fiecare parte a nasului. Acestea se pot infunda cu usurinta. Sinusurile sanatoase sunt captusite cu un strat subtire de mucus care capteaza praful, germenii si alte particule din aer.
Ce cauzeaza problemele sinusurilor?
Durerea de sinus si presiunea se pot produce atunci cand tesutul din nas e congestionat si se inflameaza, impiedicand sinusurile sa se curete in mod corect. Schimbarea de tensiune, alergiile, fumatul, racelile sunt cauze des intalnite care pot determina probleme ale sinusurilor.
Medicamente care alina durerile de sinusuri
Unele medicamente otc - pot ajuta la reducerea problemelor dvs. a sinusurilor. Sprayul decongestionant si pastilele pot reduce inflamatia din cornetele nazale. Dar folosirea neadecvata, de mai multe ori a unui spray, poate avea reactii adverse, poate face si mai mult rau sinusurilor. In cazul in care alergiile duc la dureri ale sinusurilor, antihistaminicele si alte medicamente pentru alergii pot ameliora simptomele. Calmantele, pot fi si ele eficiente.
Tratarea infectiei sinusurilor
Sinsurile blocate contin de obicei un fluid care este deja teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Simptomele infectiilor sinusurilor includ secretii consistente, galbui, urat mirositoare. Aceasta este cauza care determina dureri si presiune in jurul sinusurilor si o raceala permanenta. Daca aceste simptome dureaza mai mult de o saptamana, discutati cu medicul dvs. pentru a vedea daca aveti nevoie de antibiotice pentru a trata infectia.
Evitarea alergenilor care provoaca alergiile nazale
SusAlergiile nazale pot determina probleme ale sinusurilor prin congestionarea membranelor mucoase ale nasului si acestea pot bloca sinusurile.
Rezultatul? Durere si presiune in cavitatea sinusurilor. Incearca sa previi declansarea alergiilor nazale prin evitarea inhalarii parului de animal de casa, acarieni, polen. Solicita tratament pentru alergii.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti ORL
- Dr. Madalina Georgescu - Institutul de fono-audiologie si chirurgie functionala o.r.l. prof. dr. DORIN HOCIOTA
- Asist. univ dr. Bogdan Mocanu - Institutul de fono-audiologie si chirurgie functionala o.r.l. prof. dr. DORIN HOCIOTA
- Dr. Miorita Toader - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Andaluzia Oancea - Spitalul clinic COLTEA
- Mr. dr. Lucian David - Spitalul clinic de urgenta militar central dr. CAROL DAVILA
Articole recomandate
- Sinuzita: simptome mai putin cunoscute ale bolii
- Sinuzita - cauze, simptome, investigatii si tratament
- Sinuzita acuta se manifesta prin diverse simptome. Afla care sunt acestea
- Boli de sezon (gripa, laringita, sinuzita, bronsita, pneumonia)
- Complicatiile racelii
- Stimularea imunitatii la copii
- Durerea oculara
- Infectiile cu pneumococ (Streptococcus pneumoniae)
- Polipii nazali