Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Medicament care limiteaza reactiile adverse cauzate de anestezie

Publicat la data de: 18 Mai 2009

Pacientii care sufera o interventie chirurgicala ce necesita anestezie generala isi vor reveni mai repede din anestezie datorita noului produs lansat de Schering-Plough in domeniul anesteziologiei. Se preconizeaza ca noul produs farmaceutic, Bridion, va fi folosit de catre toate spitalele din Bucuresti incepand cu aceasta saptamana.

“Bridion reprezinta primul progres farmaceutic major din domeniul anesteziologiei in ultimii douazeci de ani si este o realizare importanta a companiei Schering-Plough”, afirma Koen Kruytbosch, General Manager Schering-Plough Romania. “Bridion poate oferi anestezistilor un control mai bun in ceea ce priveste managementul relaxarii musculare, care poate duce la conditii chirurgicale ameliorate pentru milioanele de proceduri in care sunt utilizate aceste medicamente. Bridion are potentialul de a transforma practica anestezica si este un exemplu important in ceea ce priveste inovatia si capacitatea de lider ale companiei noastre in acest domeniu.”

"Produsul farmaceutic, care are la baza substanta activa sugammadex, nu este un anestezic si un medicament folosit pentru a elimina riscul aparitiei reactiilor adverse generate de anestezie, reducand astfel perioada de recuperare de la reanimare", a declarat Serban Marinescu, de la Spitalul de Urgenta Elias din Bucuresti, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia lansarii produsului din cadrul Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva.

"Administrat la sfarsitul anesteziei are o actiune cu 18% mai mare decat substanta folosita acum. In perioada de testare au fost pacientii care si-au revenit complet din anestezie dupa numai 2-3 minute de la administrare, faca sa prezinte greturi, stari de voma, ameteli sau alte reactii adverse ale anesteziilor", a adaugat Dr. Marinescu.

Bridion (sugammadex) trebuie administrat doar sub supravegherea unui medic anestezist. Este recomandata o tehnica adecvata de monitorizare neuromusculara pentru monitorizarea recuperarii blocadei neuromusculare. Utilizarea sugammadex la pacientii cu insuficienta renala severa nu este recomandata.

In cadrul studiilor clinice, reactiile adverse cel mai frecvent raportate au fost reprezentate de gustul metalic sau amar. De asemenea, au fost raportate frecvent complicatii anestezice, indicand recuperarea functiei neuromusculare, inclusiv miscarea unui membru ori a corpului sau tuse in timpul procedurilor anestezice sau in timpul interventiei chirurgicale, grimase sau aspirarea sondei endotraheale. La cateva persoane au fost raportate reactii pseudo-alergice (de exemplu bufeuri, eruptie eritematoasa) dupa administrarea de sugammadex.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate