Budinca de ciocolata
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2014

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Budinca de ciocolata este un desert ce poate fi integrat in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta cardiaca.
Ingrediente
- 1 ou
- 500 ml lapte cu continut scazut de grasimi
- 50 g zahar
- 18 lingurita sare
- 2 linguri cacao
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Bate oul intr-un bol mic.
- Pune la fiert jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar, la foc mic.
- Separat, amesteca restul de zahar cu sarea, pudra de cacao si amidonul.
- Toarna si restul de lapte peste ingredientele uscate si incorporeaza-le apoi in laptele care fierbe pe foc.
- Lasa totul sa fiarba, timp de 3 minute. Adauga oul batut in compzoitie amestecand viguros pentru a-l incorpora bine.
- Mai lasa 1-2 minute pe foc, apoi opreste aragazul si adauga vanilia.
- Budinca se serveste calda.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Fulgi de ciocolata
-
Convulsiile si ciocolata
-
Dieta cu ciocolata
-
Milkshake cu ciocolata
-
Budinca de cocos
-
Budinca de legume
-
5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara
-
Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul
-
Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare