Gluten
proteina prezenta in anumite cereale (ovaz, grau, orz, secara) ce contine un acid aminat, glutamina, in proportie de 40%. Vezi: boala celiaca.
Citeste si
Arhiva-
Consumul de gluten: benefic sau nociv
Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele...citeste mai mult
-
Boala celiaca (enteropatia glutenica)
Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara....citeste mai mult
-
Dieta fara gluten
Generalitati Dieta fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea absorbtiei nutrientilor de catre intestinul...citeste mai mult
-
Gluten
Generalitati Glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara. Glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter