Edulcorant
Substanta de origine naturala sau de sinteza care da un gust dulce. Edulcorantii sunt utilizati ca aditivi alimentari, ca excipienti pentru a facilita administrarea medicamentelor, ca inlocuitori ai zaharului in tratamentul diferitelor dereglari nutritionale (diabet, obezitate etc.).
Citeste si
Arhiva-
Aditivii alimentari
Generalitati Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Exista mai...citeste mai mult
-
Zaharul si hiperactivitatea
Generalitati Starea de hiperactivitate reprezinta o tulburare ce apare caracteristic in copilarie, chiar inainte de varsta de 7 ani, si include in tabloul clinic o stare permanenta de neliniste psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea...citeste mai mult
-
Interactiunea alimentelor cu medicamentele
Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grepfrut-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest...citeste mai mult
-
Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice
Generalitati Substantele pe care le aplicam pe piele sunt cel putin la fel de importante ca si cele pe care le introducem in organism prin alimentatie. Din fericire, natura ne furnizeaza din abundenta plante, radacini, flori si ierburi bogate in vitamine, enzime,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter